Mozart viert Valentijnsdag in Breukelen

Wolfgang Amadeus Mozart is 250 jaar geleden geboren en dat wordt over de hele wereld herdacht. Zo ook in Breukelen, o.a. met een Mozart-concert op Valentijnsdag, 14 februari.

Valentijnsdag is de dag van de liefde en daarom zal sopraan Sonja Roskamp liederen van Mozart zingen met de liefde als onderwerp, zoals: "Das Veilchen" en "Abendempfindung". Zij wordt aan de piano begeleid door Wouter van Belle. Deze zal ook als solist te horen in Mozarts variaties op "Ah, vous dirai-je, maman?" [KV 265], waarin een meiske zich afvraagt of het leven de moeite waard is zonder geliefde - de melodie is die van het bekende "Altijd is Kortjakje ziek".

Mozart schreef ook orgelwerken die beroemd zijn geworden; Wouter van Belle profiteert van het feit dat het concert in een kerk plaats vindt om de grootse Fantasie KV 594 op het fraaie De Koff-orgel van de Gereformeerde kerk te spelen.


Sonja Roskamp heeft haar sporen in Breukelen al verdiend, op Valentijnsdag in 2004 [<], en laatst nog op St-Caecilia's dag [<].
Wouter van Belle is vaste organist van de St.-Catharinakathedraal in Utrecht.

Het concert vindt plaats op dinsdagavond 14 februari, aanvang 20.15 uur, in de Gereformeerde Kerk, Straatweg 37. De toegang is vrij; collecte aan de uitgang.
< | adcs | >