L : acidus - zuur L : acétum - azijn L : acer , acris - scherp |
Nederlands | betekenis | Engels | Frans |
- | bitterheid | acerbity | aigreur |
acetaat | zout van azijnzuur | acetate | acétate |
- | zuur (van smaak); een zuur (geen base) | acid | aigre; acide |
aciditeit | zuurgraad (maat: pH) | acidity | acidité |
- | staal | - | acier |
- | wrang, bitter | acrid | âcre |
- | verbittering | acrimony | acrimonie |
DNA | Deoxy-riboNucleïnezuur | DNucleic Acid | ADN |
ester | verbinding uit zuur (D: essig) en alcohol | ester | ester |
- | verergeren | exacerbate | exacerber |
RNA | RiboNucleïnezuur | RNucleic Acid | ARN |
- | azijn | vinegar | vinaigre |
L : acuere - scherpen,
L : sal - zout
G : oxus - scherp, zuur (E : oxygen)