| L : acidus - zuur L : acétum - azijn L : acer , acris - scherp |
| Nederlands | betekenis | Engels | Frans |
| - | bitterheid | acerbity | aigreur |
| acetaat | zout van azijnzuur | acetate | acétate |
| - | zuur (van smaak); een zuur (geen base) | acid | aigre; acide |
| aciditeit | zuurgraad (maat: pH) | acidity | acidité |
| - | staal | - | acier |
| - | wrang, bitter | acrid | âcre |
| - | verbittering | acrimony | acrimonie |
| DNA | Deoxy-riboNucleïnezuur | DNucleic Acid | ADN |
| ester | verbinding uit zuur (D: essig) en alcohol | ester | ester |
| - | verergeren | exacerbate | exacerber |
| RNA | RiboNucleïnezuur | RNucleic Acid | ARN |
| - | azijn | vinegar | vinaigre |
L : acuere - scherpen,
L : sal - zout
G : oxus - scherp, zuur (E : oxygen)